IZJAVA O VAROVANJU ZASEBNOSTI – ECOLAB d.o.o.

A. Zavezanost podjetja k varovanju zasebnosti podatkov

Spodnja izjava opisuje osebne podatke, ki jih Ecolab zbira, kako jih uporablja in varuje, ter s kom jih lahko deli. Namen izjave je ozavestiti posameznike glede osebnih podatkov, v skladu z zakonodajo in regulacijami o varovanju podatkov na območjih, kjer podjetje deluje.

Ecolab spodbuja stranke, dobavitelje, uradne obiskovalce, poslovne partnerje, vlagatelje in druge zainteresirane stranke, da preberejo to izjavo. Z uporabo naše spletne strani ali predložitvijo kakršnihkoli osebnih podatkov podjetju Ecolab na kakršenkoli drug način, potrjujete, da razumete in soglašate s to izjavo, ter se strinjate z zbiranjem, obdelavo, prenosom, uporabo in objavo vaših osebnih podatkov, kot so ti postopki opisani v tej izjavi.

B. Osebni podatki

Ecolab se zavezuje k zagotovitvi vseh smiselnih previdnostnih ukrepov za zasebnost in varnost osebnih podatkov. Med vašo rabo naše spletne strani ali skozi druge načine komunikacije z Ecolabom, lahko podjetje vaše osebne podatke zbira in obdela. V splošnem Ecolab zbira osebne kontaktne podatke (tj. Ime, podjetje, naslov, telefonska številka in e-naslov), ki jih zavestno predložite v registracijskem obrazcu, anketah, odgovorih na vprašanja, ali na kakršenkoli drug način. Občasno lahko zbiramo dodatne osebne podatke, ki jih prostovoljno predložite, vključujoč naziv, dodatne kontaktne podatke, datum rojstva, hobije, področja zanimanja in strokovne zveze.  

C. Raba osebnih podatkov

Ecolabova spletna stran je namenjena Ecolabovim strankam, uradnim obiskovalcem, poslovnim partnerjem, vlagateljem in ostalim zainteresiranim strankam za poslovno rabo. Osebni podatki, ki jih Ecolab zbira na spletni strani ali na drugačne načine, se uporabljajo za podporo našega komercialnega odnosa z vami, vključujoč obdelavo naročil strank in prodajalcev, vodenje računov, učenje o potrebah strank, odzivanje na povpraševanja in zagotavljanje dostopa do podatkov. V skladu s pristojno zakonodajo in regulacijami lahko, v podporo našemu odnosu z vami, tudi:

  • Delimo osebne podatke z našimi podružnicami po svetu, ter tako bolje razumemo vaše poslovne potrebe in izboljšamo naše izdelke in storitve;
  • Uporabljamo tretjeosebne ponudnike storitev za pomoč pri zbiranju, povezovanju in obdelavi osebnih podatkov, v povezavi s storitvami v našem poslovnem odnosu;
  • Uporabimo osebne podatke, da vas kontaktiramo glede ponudbe v skladu z vašimi poslovnimi potrebami, ali za izvedbo spletnih anket za boljše razumevanje potreb naših strank (velja tudi za tretje stranke v imenu Ecolaba);
  • Uporabimo osebne podatke za trženje in promocijske dejavnosti.

Če se odločite, da naj vaših osebnih podatkov za podporo našega komercialnega odnosa (predvsem neposrednega trženja ali tržnih raziskav) ne uporabljamo, bomo to odločitev spoštovali. Vaših podatkov ne prodajamo tretjim strankam, niti jih z njimi ne delimo, razen kot opisano v tej izjavi. Ecolab bo vaše osebne podatke zadržal kakor dolgo bo trajal vaš poslovni odnos s podjetjem. Če ste se registrirali za prejem tržnih ali drugih sporočil od Ecolaba, bodo osebni podatki zadržani, dokler ne zahtevate njihovega izbrisa.

D. Tretjeosebni ponudniki storitev

Ecolab je komercialni operater svoje spletne strani, in uporablja ponudnike storitev za pomoč pri shranjevanju ali obdelavi podatkov, nudenje programske opreme in vsebine za nače strani, ter druge storitve. Ecolab lahko vaše osebne podatke razkrije tistim tretjim strankam, ki nudijo te storitve na podlagi pogodbe o varovanju osebnih podatkov. Nadalje lahko Ecolab razkrije osebne podatke, kjer je to dovoljeno v skladu s pristojno zakonodajo in regulacijami, če je takšno razkritje:

  • Uporaba osebnih podatkov za dodaten namen, ki je neposredno povezan z originalnim namenom zbiranja osebnih podatkov;
  • Nujno za pripravo, sklep in izvršitev pogodbe;
  • Nujno v skladu z zakonodajo ali pristojnimi vladnimi ali sodnimi oblastmi;
  • Nujno za vlogo ali vzdrževanje legalnega zahtevka ali obrambe;
  • Del prestrukturiranja podjetja, prodaje sredstev, združitve ali odprodaje;
  • Nujno za preprečitev goljufije ali drugih protizakonitih aktivnosti, kot npr. Namerni napadi na Ecolabove informacijsko-tehnološke sisteme.

E. Mednarodni prenos podatkov

Naše stranke v Švici in Evropski uniji opozarjamo, da Ecolab (s sedežem v ZDA) deluje tudi skozi svoje neposredne in posredne hčerinske družbe v državah izven Švice in EU (vključujoč ZDA) in lahko uporablja določene tretje stranke (kot opisano zgoraj). Če uporabljate to spletno stran so lahko vsi podatki, vključujoč osebne podatke, preneseni Ecolabu (vključujoč podizvajalce, ki vzdržujejo in/ali vodijo našo spletno stran) v ZDA in drugje ter tretjim strankam, ki se lahko nahajajo kjerkoli na svetu. Čeprav lahko to vključuje prejemnike podatkov, ki se nahajajo v državah, kjer je nivo zakonske zaščite osebnih podatkov nižji, kot v vaši državi, bo Ecolab vaše podatke ščitil v skladu z naravo podatkov. Za prenose podatkov izven EU, bo Ecolab uporabil pogodbe o prenosu podatkov, ki zaobjemajo standardne pogodbene klavzule. Nadalje, kot je opisano spodaj, Ecolab deluje v skladu z EU-ZDA Sporazumom o zaščiti zasebnosti. Z uporabo te spletne strani se popolnoma strinjate s prenosom vaših osebnih in drugih podatkov v ZDA in drugam, v tukaj opisane namene.

F. Avtomatsko zbiranje neosebnih podatkov

Ko dostopate do Ecolabove spletne strani, lahko avtomatsko (tj. Brez registracije) zbiramo neosebne podatke (tj. Vrsta internetnega brskalnika in operacijskega sistema, domena spletne strani, s katere ste prišli, število obiskov, povprečen čas preživet na strani, ogledane strani). Te podatke lahko uporabljamo in delimo s hčerinskimi družbami po svetu, da s tem nadzorujemo privlačnost naše spletne strani, ter izboljšamo njeno delovanje in vsebino. V tem primeru je obdelava, po presoji podjetja, anonimna.

G. Ostali spletni podatki

Določene spletne tehnične aplikacije in druge interakcije z Ecolabom lahko zahtevajo vnos poslovnih in tehničnih podatkov. S predložitvijo teh podatkov soglašate z njihovo obdelavo in shrambo. Če Ecolab ne prejme neposredne zahteve za odstranitev teh podatkov s svojih serverjev, jih bo podjetje obdržalo in uporabljalo za nadaljnjo poslovno komunikacijo. Zahteva za odstranitev teh podatkov je možna pri stikih, navedenih spodaj. Ecolab bo izvedel vse previdnostne ukrepe za zagotovitev, da noben izmed teh podatkov ne bo razkrit tretjim strankam, razen, če te izvajajo storitve, povezane s spletno stranjo (npr. Gostiteljski strežnik, vzdrževanje).

H. “Piškotki” – Podatki, ki se avtomatsko shranjujejo v vaš računalnik

Piškotki so podatki, ki se avtomatsko shranijo v računalnik obiskovalca spletne strani. Ko si uporabnik ogleda Ecolabovo spletno stran, lahko podjetje shrani nekoliko podatkov na njegov računalnik v obliki »piškotka«, da uporabnika avtomatsko prepozna ob naslednjem obisku Ecolabove spletne strani. Ecolab zagotavlja skladnost s pristojno zakonodajo in regulacijami glede piškotkov.

I. Otroci

Ecolab ne bo zavedno zbiral osebnih podatkov otrok mlajših od 18 let. Ecolabove spletne strani niso namenjene posameznikom, mlajšim od 18 let.

J. Varnost in integriteta podatkov

Ecolab bo izvedel vse potrebne previdnostne ukrepe, da zaščiti osebne podatke proti izgubi, napačni rabi, neavtoriziranem dostopu, razkritju, spremembi ali uničenju. Ecolab Periodično pregleduje svoje varnostne ukrepe, zagotavljajoč zasebnost osebnih podatkov.

Ecolab bo osebne podatke uporabljal samo na načine, ki so združljivi z nameni zbiranja oz. vašo kasnejšo odobritvijo. Medtem, ko bo Ecolab storil vse potrebno za zagotovitev primernosti, točnosti, celovitosti in ažurnosti podatkov, se podjetje vseeno zanaša na vsakega posameznika za predložitev točnih posodobitev svojih osebnih podatkov.

K. Povezave na druge spletne strani

Ecolabove spletne strani lahko vsebujejo povezave do spletnih strani v lastništvu tretjih strank. Z dostopanjem do teh povezav, podanih za vaše udobje, zapuščate našo spletno stran in prehajate v pristojnost pravil o zasebnosti druge spletne strani. Ta izjava se ne nanaša na kakršnekoli osebne podatke, ki jih predložite tretji stranki.

L. Hranjenje podatkov

V splođnem bo Ecolab vaše osebne podatke zadržal kakor dolgo so potrebni plus 10 let, razen če drugače zahtevajo pristojna zakonodaja in regulacije. Na primer: podatki bodo zadržani za časovno obdobje, ko ste pooblaščeni uporabljati Ecloabovo spletno stran, vključno z Ecolabovimi orodji, dostopnimi skozi naše spletne strani. Vaši osebni podatki, povezani z rabo Ecolabovih spletnih strani, bodo odstranjeni ob prekinitvi takšnega pooblastila.

M. Dostop do in poprava podatkov

Na zahtevo posameznika, mu bo Ecolab dovolil dostop do osebnih podatkov o njem. Ecolab bo posamezniku omogočil popravljanje, spremembo in izbris podatkov, za katere se dokaže, da so nepravilni ali nepopolni. Ecolab se zanaša na vsakega posameznika, da bo predložil točne posodobitve svojih osebni podatkov. Za dostop, popravo, spremembo ali izbris svojih osebnih podatkov pri Ecolabu, posameznik kontaktira:

PHONE: +1-844-880-8355 | EMAIL: dataprivacy(at)ecolab.com

N. Pravice glede zasebnosti podatkov v EU

Če se vaši podatki obdelujejo v Evropski uniji ali pa ste prebivalec Evropske unije, vam Splošna uredba o varstvu podatkov EU zagotavlja določene zakonske pravice. Natančneje, pravico do dostopa do, poprave ali izbrisa osebnih podatkov, ki jih ima Ecolab o vas.

Na zahtevo posameznika, mu bo Ecolab dovolil dostop do osebnih podatkov o njem. Ecolab bo posamezniku omogočil popravljanje, spremembo in izbris podatkov, za katere se dokaže, da so nepravilni ali nepopolni. Ecolab se zanaša na vsakega posameznika, da bo predložil točne posodobitve svojih osebni podatkov. Za dostop, popravo, spremembo ali izbris svojih osebnih podatkov pri Ecolabu, posameznik kontaktira: dataprivacy(at)ecolab.com

Če imate komentar, vprašanje ali pritožbo glede Ecolabovega ravnanja z vašimi osebnimi podatki, nas, prosimo, kontaktirajte, da se zadeva razreši. Nadalje lahko posamezniki, ki se nahajajo v EU, vložijo pritožbo glede obdelave njihovih osebnih podatkov pri Organih za varstvo podatkov EU (DPA). Sledeča povezava vam bo v pomoč pri identifikaciji pravega DPA: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

O. EU – ZDA sporazum o zasebnosti

Ecolab deluje v skladu z EU-ZDA sporazumom o zasebnosti (EU-U.S. Privacy Shield Framework), ki ga je izdalo Ministrstvo za trgovino ZDA, glede zbiranja, uporabe in hranjenja osebnih podatkov, prenešenih iz Evropske Unije v Združene Države. Ecolab je Ministrstvu za trgovino zajamčil, da upošteva načela sporazuma. Če obstaja kakršno koli nasprotje med to izjavo in EU-ZDA sporazumom, slednji prevlada. Za več informacij o tem obiščite https://www.privacyshield.gov/.

P. Razrešitev in arbitraža spora glede zaščite zasebnosti

Zvezna komisija za trgovino je pristojna za preiskovanje in izvrševanje Ecolabovega upoštevanja EU-ZDA sporazuma.
V skladu z načeli tega sporazuma, se Ecolab zavezuje k reševanju pritožb glede našega zbiranja in uporabe vaših osebnih podatkov. Uslužbenci v EU ali EGP s povpraševanji ali pritožbami glede Ecolabove politike o zasebnosti in skladnosti z omenjenim sporazumom naj najprej kontaktirajo svojega vodjo kadrovske službe, ali pa Ecolabov splošni stik za zasebnost podatkov na:

PHONE: 844-880-8355 | EMAIL: dataprivacy(at)ecolab.com

Nadalje lahko, kot del skladnosti z EU-ZDA sporazumom, posamezniki vložijo pritižbo pri neodvisnem pritožbenem mehanizmu. Ecolab se zavezuje k sodelovanju z odborom, ki so ga sestavili Organi za varstvo podatov EU (DPA), in k upoštevanju nasvetov, ki jih ta odbor da glede osebnih podatkov, prenešenih iz EU. Sledeča povezava vam bo v pomoč pri identifikaciji pravega DPA: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm

Posamezniki, ki se nahajajo v EU ali EGP imajo pod določenimi pogoji možnost pozvati k zavezujoči arbitraži za pritožbe glede skladnosti z EU-ZDA sporazumom, ki jih ni razrešil noben drugi mehanizem za zaščito podatkov. Več podatkov o arbitraži: https://www.privacyshield.gov/article?id=ANNEX-I-introduction

Q. Spremembe te izjave

Ecolab si pridržuje pravico do občasnega spreminjanja te izjave, da ta natančno izraža pravno okolje in naša načela glede zbiranja podatkov. Ko bo prišlo do stvarnih sprememb te izjave, bo Ecolab na svoji spletni strani objavil posodobljeno različico.

R. Odgovornost

Če tretjeosebni ponudnik storitev, ki nudi storitve v imenu Ecolaba, obdeluje osebne podatke iz EU ali EGP na način, ki ni skladen z EU-ZDA sporazumom, bo Ecolab odškodninsko odgovoren tožniku ali regulativnemu organu, razen če lahko podjetje dokaže, da ni odgovorno za dogotek, ki je vodil v oškodovanje tožnika ali regulativnega organa.

S. Ecolabov priročnik za varovanje podatkov uslužbencev

Več podatkov o Pravilniku za varovanje zasebnosti podatkov uslužbencev je na voljo tukaj: http://www.ecolab.com/epp.

T. Vprašanja in komentarji

Če imate kakršnakoli vprašanja ali komentarje glede te izjave (tj. O pregledu, posodobitvi ali odstranitvi vaših osebnih podatkov z naše podatkovne baze), prosimo, kontaktirajte +1-844-880-8355 ali dataprivacy(at)ecolab.com 

U. Pravne osebe, zajete v EU-ZDA sporazumu

Ecolab v skladu z EU-ZDA sporazumom o zasebnosti podatkov jamči za naslednja hčerinska podjetja:

Calgon LLC

E&M Bio-Chemicals, LLC

Ecolab Inc.

Ecolab Food Safety Specialties Inc.

Ecolab USA Inc.

Fresno Energy LLC

Four State Hygiene, Inc

GCS Service, Inc.

Kay Chemical International Inc.

Microtek Medical Inc.

Nalco Cal Water LLC

Nalco Company LLC

Nalco Contract Operations, LLC

Nalco Crossbow Water LLC

Nalco Fab-Tech LLC

Nalco Industrial Outsourcing Company

Nalco Wastewater Contract Operations, Inc

Nanospecialties, LLC

Naperville Property L.P.

Ones West Africa LLC

Process Water One

Quantum Technical Services, LLC

Res-Kem General Water LLC

RES-KEM LLC

Sanolite Corporation

Service Michigan, LLC

Service Tampa, LLC

Swisher Hygiene Franchise Corp.

Swisher Hygiene USA Operations, Inc.

Swisher International, Inc.

SWSH Arizona Mfg, Inc.

SWSH Daley Mfg, Inc.

SWSH Mount Hood Mfg, Inc.

Two LLC

Wabasha Leasing LLC

Back to Top