Sušena živila in pekarska proizvodnja

Ohranjanje optimalne higiene pri proizvajanju sušenih živil in v pekarski proizvodnji je zahtevna naloga, saj zaprti proizvodni cikli in specifična, na vlago občutljiva proizvodna območja, pogosto ovirajo redno čiščenje. To je kljub temu potrebno, saj se zaradi vlage, ki se sprošča v proizvodnem procesu, v zaprtih sistemih pogosto razvije plesen.

Čiščenje in dezinfekcija pripomočkov, ki se uporabljajo pri predelavi občutljivih sestavin, zahtevata uporabo specializiranih materialov in tehnologij, ki nadomeščajo čistila na bazi vode. Proizvajalci sušenih živil in pekarskih izdelkov morajo poleg tega upoštevati še visoke higienske in estetske standarde za posode in košare pri transportu proizvodov med proizvodnim obratom in trgovino.  

Pri Ecolabu smo razvili učinkovite in varne postopke za čiščenje v proizvodnji sušenih živil in pekarski industriji. Naše inovativne rešitve za vzdrževanje higiene v proizvodnih obratih so neposredno povezane z našimi koncepti vzdrževanja higiene osebja in koncepti tunelskega pranja. Tehnologije čiščenja brez vode, ki smo jih razvili, zagotavljajo individualno sprejemljive rešitve za najrazličnejše situacije.

Rezultat so:

  • kombinacija preverjenih tehnologij, uporabnih čistilnih sredstev in znanja,
  • inovativne rešitve, ki ne vključujejo uporabe vode,
  • industrijske rešitve, primerne tudi za majhne pekarske obrate in prodajalne,
  • specializirani vroči postopki za obdelovanje in čiščenje površin.
Back to Top