Proizvodnja gotovih jedi

Obrati za proizvodnjo gotovih jedi so kompleksna proizvodna okolja, ki vključujejo avtomatizirane in ročne procese v kombinaciji z vrsto sestavin najrazličnejših virov in različnih stopenj občutljivosti. Prav ta kompleksnost, pogoste spremembe proizvodnih linij in veliko število gotovih jedi, ki so proizvedene z isto opremo, pa so povezani tudi z nezanemarljivim tveganjem navzkrižnih onesnaženj z okusi, barvili, alergeni in mikroorganizmi.

Strog nadzor in dobro utečeni postopki so ključnega pomena, če želimo ohraniti doseženo kakovost, spoštovati standarde na področju varnosti živil in preprečiti navzkrižna onesnaženja. Vsaka kršitev teh standardov lahko ima pomembne posledice, ki segajo od skrajšanja roka uporabe do popolnega odpoklica proizvoda, kar škoduje blagovni znamki podjetja.

Ecolabovi programi zagotavljajo živilskopredelovalni industriji individualne rešitve, ki omogočajo ugotavljanje vrzeli v higienskem nadzoru, obenem pa tudi proizvode in sisteme za nadzor higiene osebja in odprtih prostorov, čiščenje in spremljanje higiene površin, ki so v stiku z živili, v tem okviru pa še zlasti posebni sistem spremljanja in poročanja o vseh higienskih posegih znotraj obrata in na ravni vse družbe. Pomagamo vam, da poslujete v skladu s predpisi obenem ohranjate ustrezne standarde.

Za naše stranke smo razvili:

  • široko paleto proizvodov za čiščenje in dezinfekcijo,
  • storitve, ki jih izvajajo usposobljeni strokovnjaki,inovativne in vrednostno usmerjene rešitve za vse sektorje živilskopredelovalne industrije,
  • prilagojene režime upravljanja in postopkov.

Prosimo, izberite področje, ki vas zanima, in sledite povezavi.

Back to Top