Novi standardi za prihodnost pralne industrije

Kaj je PERformance®?

PERformance je modularno zasnovani sistem, ki smo ga pri Ecolabu razvili, da bi ponudili celovit odgovor na potrebe vaše dejavnosti in vam ob čim večjem prihranku stroškov omogočili karseda uspešno poslovanje.
Pomemben dejavnik, ki prispeva k uspešnosti sistema PERformance, je uporaba koncentriranega produkta Ozonit® PERformance, posebnega belilnega in dezinfekcijskega sredstva na bazi peroksiocetne kisline. Optimiranje čistilnih sredstev pri pranju pa je zgolj del zahtev, s katerimi se srečujejo pralnice. Da bi čim bolj učinkovito in celovito odgovorili nanje, smo pri Ecolabu razvili tri različne module:

PERformance BASIS

 • Pranje pri nizkih temperaturah

  • Pranje za potrebe bolnišnic pri 60°C 
  • Pranje za potrebe hotelov pri temperaturah od 50°C naprej

 • Visoko koncentrirani produkti
 • Izvrstna zaščita tekstilij

Koncept PERformance temelji na inovativnem postopku pranja z uporabo posebnega belilnega in dezinfekcijskega sredstva Ozonit PERformance.

PERformance PLUS

Učinkovita rekuperacija vode in energije PERformance PLUS združuje inovativni modul PERformance BASIS z visoko učinkovitimi integriranimi sistemi za ekuperacijo vode in energije. Primer tega je denimo Ecolabov sistem Aquavent, ki neizkoriščeno toploto, ki se sprošča pri likanju, uporablja za ogrevanje sveže vode, ki se nato ponovno spelje v proces pranja.

PERformance ULTIMATEM

PERformance ULTIMAT je koncept pranja brez pare ob omejeni porabi energije. Doslej je veljalo, da je para najpomembnejši vir energije v pralnicah, vendar ogrevalni kotli zaradi izgube energije, oddajanja toplote in neizkoriščenega kondenzata niso najbolj učinkoviti. Ker pa vrednost in cena energije še kar rasteta, je učinkovito omejevanje porabe energije za pralnice velikega pomena. Proces pranja brez pare ima naslednje prednosti:

 • ni potrebe po investiciji v ogrevalne kotle in kotlovnice,
 • ni potrebe po vzdrževanju parnih kotlov in ventilov,
 • ni potrebe po kemični predpripravi vode,
 • ni potrebe po ločenih zbiralnikih za paro in kondenzat,
 • ni težav s kakovostjo pare (za likanje),
 • ni izgube energije zaradi oddajanja toplote, curkov pare in plinov.
   

PERformance SMART

Kontaktirajte nas in se dogovorite za sestanek z Ecolabovim strokovnjakom za pralnice.

Medtem ko so moduli PERformance namenjeni predvsem uporabi s pralnimi sistemi oz. tuneli, smo modul PERformance SMART razvili posebej za uporabo z običajnimi pralnimi stroji. PERformance SMART prispeva k njihovemu uspešnejšemu delovanju in učinkovitemu pranju. Modul PERformance ULTIMATE je rezultat več kot dvajsetletnih izkušenj na področju vode in energije in v kombinaciji z visoko učinkovitimi kemičnimi sredstvi omogoča učinkovito pranje in sušenje. Kombinacija pranja pri nizkih temperaturah z visoko koncentriranimi produkti pomembno znižuje celotne stroške in zagotavlja odlične rezultate.Vaše perilo bo pripravljeno za prihodnost.

Back to Top