Optimiranje CIP

Čiščenje zaprtih sistemov (CIP, cleaning-in-place) dandanes pogosto temelji zgolj na praktičnih izkušnjah in velikokrat vključuje pretirane varnostne časovne rezerve in previsoke koncentracije sredstev. Brez zadostnega nadzora in spremljanja režimov čiščenja je pri čiščenju zaprtih sistemov poraba čistilnih sredstev in vode pogosto višja, cikli čiščenja pa so daljši.

Avtomatsko čiščenje zaprtih sistemov je za številne »črna skrinjica«, v katero nimajo vpogleda. Čeprav so nekateri nadzorni sistemi že opremljeni z orodji za spremljanje, uporabniki pogosto nimajo časa ali znanja, da bi sami optimirali postopke in njihov časovni razpored. Ecolabova orodja za nadzor in optimiranje higiene omogočajo znižanje stroškov in okolju prijaznejšo ter varnejšo proizvodnjo.

Izkušeni Ecolabovi strokovnjaki bodo na podlagi podrobnega pregleda in dokumentiranja trenutnih postopkov optimirali čiščenje in dezinfekcijo vaših zaprtih sistemov, pripravili priporočila za njihovo postopno vpeljavo in vam predlagali proizvode, ki bodo ustrezali vašim potrebam. Tak kombinirani pristop zagotavlja boljšo dokumentiranje in prispeva k učinkovitejšemu poslovanju ter bolj trajnostno naravnanim postopkom.

 

Back to Top